Bunzl focust op ‘slimmer verpakken’ tijdens Webwinkel Vakdagen

Bunzl Retail & Industry presenteert tijdens de Webwinkel Vakdagen 2017 in de Jaarbeurs Utrecht oplossingen om slimmer te verpakken in zowel de food- als de non-food e-commercebranche. ‘Minder lucht verpakken’ is het centrale thema.

Dertig tot veertig procent van de pakketten die worden verzonden bestaat uit lucht. Dat blijkt uit onderzoek dat het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) in 2016 uitvoerde. Bedrijven gebruiken vaak een te grote doos voor de omvang van een product, waardoor onnodig veel verpakkings- en opvulmateriaal wordt gebruikt. Bovendien nemen pakketten onnodig veel ruimte in beslag tijdens transport. Ze zijn daardoor minder duurzaam dan ze zouden kunnen zijn en zorgen voor hogere kosten voor verpakkingsmateriaal en bezorging.
Tijdens de Webwinkel Vakdagen deelt Bunzl concrete verpakkingsoplossingen en ideeën om minder lucht te verpakken.

Op de beurs presenteert het bedrijf ook diverse oplossingen voor het verpakken van gekoelde producten. Consumenten bestellen verse producten steeds vaker online, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Bunzl introduceert tijdens de beurs de gepatenteerde CellPackThermo; een 100% papieren isolatiepack dat gemaakt is van schone cellulosevlokken. Door de isolatiepacks aan kartonnen vouwdozen toe te voegen worden temperatuurgevoelige producten, zoals vers- en diepvries levensmiddelen, geconditioneerd vervoerd.

Daarnaast presenteert Bunzl het Foodmailer-concept; een kartonnen verzenddoos met papieren icepacks en bijbehorende app. Retailers kunnen met de app precies berekenen hoeveel icepacks nodig zijn bij een bepaalde producthoeveelheid, buitentemperatuur, levertijd en gewenste aflevertemperatuur. De Foodmailer, die al meervoudig in de prijzen viel, is daarom geschikt om gekoelde levensmiddelen, verse maaltijden en zelfs (eetbare) bloemen te verzenden. Bunzl presenteert verder diverse temperatuurlabels die tijdens transport de temperatuur van producten meten.

De Webwinkel Vakdagen vinden plaats op woensdag 18 en donderdag 19 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de beurs vertellen de adviseurs van Bunzl graag meer over verpakkingsoplossingen om slimmer te verpakken in de food- en non-food branche.

Tags:

Bunzl, E-commerce, Verpakkingen, Verpakkingsmateriaal, Verpakkingsmaterialen, Webwinkel Vakdagen

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.