Consafe Logistics integreert WMS en Pick To Light met Pcdata

Warehousemanagementspecialist Consafe Logistics heeft het Astro WMS geïntegreerd met de pick to light systemen van Pcdata. In de doorgaande automatiseringstrend biedt de integratie van logistieke oplossingen klanten van Consafe Logistics een verdere mogelijkheid om zowel de efficiency te verhogen als de operationele kosten te verlagen. Dankzij de integratie zijn de Astro WMS-functionaliteiten optimaal te gebruiken en is bovendien alle managementinformatie realtime beschikbaar.

De samenwerking met Pcdata is het gevolg van een uitgebreid marktonderzoek en heeft als doel om klanten van Consafe Logistics te helpen hun logistieke processen verder te optimaliseren. Tot nu toe gebruiken de meeste bedrijven WMS- en pick to light-applicaties van verschillende leveranciers, die vervolgens onderling orderverwerkingsinformatie uitwisselen. Via de nieuwe integratie verloopt die communicatie zowel sneller als foutloos, waardoor klanten realtime inzicht en grip op de processen krijgen. “Met de integratie spelen wij in op de behoefte van klanten om logistieke processen continu te blijven optimaliseren”, reageert Henk-Jan van Donkelaar, International Sales Director bij Consafe Logistics. “Pcdata is net als Consafe Logistics een wereldwijde speler waarmee wij al vaker succesvolle projecten hebben gerealiseerd.”

Groeiende vraag naar pick to light

Pick to light is de meest efficiënte orderpickmethode voor kleine aantallen producten, waar als gevolg van de snelgroeiende e-commerce business steeds meer vraag naar is. “Wij hebben de drempel voor het toepassen van pick to light verlaagd, door de installatie van onze hardware zowel eenvoudiger als flexibeler te maken”, zegt Ruud Hendrix, Sales & Marketing Director van Pcdata. “Consafe Logistics speelt daar slim op in met een directe aansturing van onze hardware voor pick to light, put to light en pick to cart vanuit het Astro WMS. “Onze huidige klanten die één van beide oplossingen al gebruiken of nieuwe klanten die beide willen aanschaffen, gaan wij samen helpen hun logistieke processen verder te optimaliseren om de concurrentie voor te blijven.”

Tags:

Astro WMS, Consafe Logistics, Intralogistiek, Pcdata, Pick-to-cart, Pick-to-light, Put to light, WMS

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.