Eerste twee elektrische Simai terminal trekkers in Nederland

UniCarriers heeft twee Simai trekkers afgeleverd bij papierproducent Parenco in Renkum. De trekkers, type TE20 BILTA, zijn volledig elektrisch aangedreven en hebben een trekvermogen van 32 ton. Het zijn de eerste twee elektrische terminal trekkers van het merk in ons land.

De Simai elektrische terminal trekkers vormen een milieuvriendelijk alternatief voor het verplaatsen en transporteren van opleggers en trailers op of rond het bedrijfsterrein. Doordat Simai de TE20 BILTA trekkers geheel conform klantwensen en -eisen, bouwt, leveren de modulaire machines ook direct een prijsvoordeel op, aldus UniCarriers.

De trekkers worden aangedreven door dubbele rijmotoren die onafhankelijk de achterwielen aansturen. De trekker stuurt hierdoor gemakkelijk en kent bovendien een extreem korte draaicirkel. Verder beschikt de TE20 BILTA over een conventioneel hydraulisch remsysteem, een regeneratief remsysteem op de aangedreven wielen, én een luchtremsysteem voor de trailer of oplegger.

De trekkers kunnen met een vaste batterijopstelling of met een batterijwisselsysteem worden uitgevoerd. De bij Parenco geleverde machines zijn voorzien van Tensor 96 V, 840 Ah batterijen. Die capaciteit is naar wens uit te breiden naar 990 Ah. De batterijen, bestaande uit 2 losse 48 volts batterijen, kunnen eenvoudig zijwaarts gewisseld worden met behulp van een palletwagen of heftruck. De TE20 BILTA biedt zo voldoende capaciteit voor 24/7 inzet.

Tags:

Elektrische trekkers, Simai, Tensor, Trekkers, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.