Finalisten onder loep gelegd tijdens IFOY Test Days

15 Trucks en oplossingen van in totaal 12 fabrikanten zijn de afgelopen week uitvoerig getest en beoordeeld, tijdens de IFOY Test Days 2019. De innovaties van Cargometer, Clark, Combilift, Hubtex, Jungheinrich, Raymond, SAE, Still, Torwegge, UniCarriers, ProGlove en Trône Seating zijn allen genomineerd voor een felbegeerde IFOY Award.

Van 1 tot 8 maart werden de genomineerden door wetenschappers, een testteam en 29 juryleden aan de tand gevoeld. Meer dan 120 gasten uit 19 landen reisden naar Hannover om de testprocedure te volgen bij IFOY-partner Deutsche Messe. Onder de aanwezigen bevonden zich niet alleen leden van de internationale jury, maar ook hun adviseurs uit de dagelijkse praktijk.

Driedelige audit

De driedelige audit begon met de praktijkgerichte IFOY-test van de Nederlandse vakjournalist Theo Egberts. Hij vergeleek de genomineerden op ongeveer 80 criteria, waaronder kosteneffectiviteit, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie.

In het tweede deel van de audit werd de IFOY Innovation Check uitgevoerd. Wetenschappers van vier gerenommeerde instituten en universiteiten beoordeelden de finalisten op marktrelevantie, klantvoordeel, type ontwerp en innovatiegraad.

De audit werd afgesloten met de evaluatie van de finalisten door de juryleden en hun geaccrediteerde consultants. Zij ontvingen niet alleen alle resultaten van de IFOY Test en de IFOY Innovation Check voor de stemming. De internationale vakjournalisten mochten de genomineerden ook zelf aan de tand voelen.

 

Het resultaat van de test is van oudsher – afgezien van de juryleden – voor de prijsuitreiking aan niemand bekend. De IFOY AWARD Night vindt over enkele weken plaats: op 26 april in de Weense Hofburg in Oostenrijk.

Tags:

Cargometer, Clark, Combilift, Hubtex, IFOY, IFOY Award, IFOY Awards, IFOY Awards 2019, IFOY Test Days, Jungheinrich, ProGlove, Raymond, SAE, Still, Torwegge, Trône Seating, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.