Jungheinrich introduceert nieuwe meerwegreachtruck

Met de introductie van een nieuwe meerwegreachtruck opent Jungheinrich nieuwe mogelijkheden voor een veilige handling van langgoed. De ETV Q20/Q25 is letterlijk een allrounder, heeft een capaciteit van 2,0 of 2,5 ton en kan lasten tot 10,7 meter heffen.

Zware, lange goederen zijn een uitdaging tijdens het verplaatsen en opslaan. Vooral wanneer de ruimtes klein zijn en de rijweg smal. Met de nieuwe ETV Q20/Q25 voor lasten tot 2,5 ton en hefhoogtes tot 10,7 meter neemt Jungheinrich alle problemen weg.
Met vijf verschillende stuurmodi laat de nieuwe meerwegreachtruck zich, ook door ongeoefende chauffeurs, eenvoudig in de gewenste richting rijden. Drie sturende wielen zorgen voor een directe aanpassing van de stuurrichting en een minimale draaicirkel. Lasten met een lengte tot 12 meter kunnen zijdelings worden vervoerd, op grote hoogte worden opgeslagen en in of uit de vrachtwagen worden geladen.

Lithium-ion accu’s

De moeiteloosheid waarmee dat gebeurt, zorgt niet alleen voor een efficiëntere en veiligere materiaalstroom, maar ook voor een lager energieverbruik. De ETV Q20/Q25 beschikt over onderhoudsvrije, elektrische remmen op alle drie wielen. De meerwegreachtruck kan verder met talrijke opties, verschillende accugroottes en zelfs lithium-ion accu’s optimaal worden aangepast aan het gebruik. Ook op de ETV Q20/Q25 biedt Jungheinrich de bekende tweeploegengarantie aan.
Fabien Tozzi, productmanager reachtrucks bij Jungheinrich: “De ETV Q20/Q25 is de nieuwste telg in onze nieuwe generatie reachtrucks. Hij maakt het mogelijk om langgoed op een bijzonder compacte wijze te vervoeren. Daardoor kunnen ruimtes efficiënter worden gebruikt.”

Nieuwe norm

Net als zijn ‘broers’ beschikt de ETV Q20/Q25 over 360°-besturing, waarmee de rijrichting supersnel kan worden gewisseld. “Door de mogelijkheid om alle drie wielen te besturen en ook – afhankelijk van het gewicht van de last – af te remmen, zet deze truck de nieuwe norm op het gebied van veiligheid en precisie”, aldus Tozzi. “De ETV Q20/Q25 is elke conventionele vierwegheftruck de baas. De intuïtieve bediening met de ergonomische bedieningspanelen en het duidelijke display en ongehinderde zicht zorgen voor optimaal bedieningsgemak.” Voor lasten met verschillende lengtes kan de meerwegreachtruck met een geïntegreerde vorkenversteller worden geleverd.

Assistentiesystemen

Diverse assistentiesystemen helpen de chauffeur, verhogen de productiviteit en zorgen voor meer veiligheid voor mens, machine en goederen. curveCONTROL reduceert automatisch de rijsnelheid in bochten, positionCONTROL fungeert als intelligente hefhoogtevoorkeuze en toont continu de actuele hefhoogte. operationCONTROL waarschuwt ingeval van overbelading en overschrijding van het restdraagvermogen, driveCONTROL begrenst de rijsnelheid bij geheven vorken en een automatische daalafslag voorkomt dat schade ontstaat, doordat de vorken of goederen op de wielarmen worden afgezet.

Minder mastbewegingen

Reachdemping reduceert de mastbewegingen en zorgt er zo voor dat goederen veilig in- en uitgeslagen kunnen worden. Verder zijn systemen als achteruitrij- en vorkcamera’s leverbaar. Gekoppeld aan het warehousemanagementsysteem, kan de juiste hefhoogte voor de in- of uitslag van goederen zelfs automatisch aan de truck worden doorgegeven. De chauffeur hoeft alleen nog maar de hef- of daalopdracht te geven en de vorken stoppen automatisch op de juiste hoogte.
De chauffeur profiteert daarbij overigens ook van een ruimere werkplek, een verbrede armleuning, en een ergonomische, drievoudig verstelbare stoel. De hydraulische functies als heffen en dalen laten zich naar keuze met een joystick of ‘fingercontrols’ bedienen. Dankzij de bredere hefmast heeft de chauffeur een beter zicht op de vorken. Het optionele, glazen beschermdak zorgt voor een vrij zicht naar boven.

Tags:

ETV Q, Intralogistiek, Jungheinrich, Jungheinrich ETV Q, Meerwegreachtruck, Meerwegreachtrucks, Reachtruck, Reachtrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.