Linde Material Handling maakt lithium-ion-portfolio compleet

Ook de grootste Linde elektrische heftrucks, met hefvermogens van zes tot acht ton, zijn vanaf nu verkrijgbaar met lithium-ion batterij. Daarmee is vrijwel het complete assortiment van de producent met de alternatieve energiebron leverbaar.

Alle modellen van de zwaardere serie kunnen worden voorzien van een krachtige 90 Volt lithium-ion accu, die over een capaciteit van bijna 120 kWh beschikt. Daarbij worden opladers van 9 kW, 17 kW en 30 kW aangeboden – afhankelijk van hoe snel het (tussentijds) laden moet gebeuren.

Dankzij de lithium-ion batterij maken de onderhoudsvrije draaistroommotoren de zware heftrucks sneller, zowel met als zonder last. Daarnaast zijn ze zeer robuust; de trucks werken zowel in vorstgevoelige omgevingen als in industriële omgevingen met hoge thermische belastingen. De lithium-ion accu wordt, in tegenstelling tot de loodzuur batterij, niet warm en maakt de anders gebruikelijke, soms urenlange pauzes voor het koelen van de batterij, overbodig.

Ook een ander voordeel van de lithium-ion-technologie komt bij de grote tonnages naar voren: de accu hoeft niet meer te worden gewisseld, waardoor tijd en geld wordt bespaard en bovendien veiligheidsrisico’s worden vermeden.

Tags:

Heftrucks, Intralogistiek, Li-ion, Linde, Linde Material Handling, Lithium ion

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.