Manpower opent in Hillegom tweede trainingscentrum

De vraag naar gecertificeerde chauffeurs voor heftrucks, reachtrucks en elektrische pallet trucks is groot. Uitzendorganisatie Manpower leidt daarom zelf chauffeurs op en opende 14 juni haar tweede opleidingscentrum. Deze nieuwe Manpower Logistics Academy (MLA) is gevestigd in Hillegom. Voor de trainingen werkt Manpower samen met de Belgische logistiek opleider Athetys.

Meer chauffeurs dan verwacht

Het eerste MLA opleidingscentrum draait sinds voorjaar 2016 in Eindhoven. Na driekwart jaar werden al 440 chauffeurs opgeleid  en na ruim twee jaar ligt dat aantal op 1.400 chauffeurs.  Dat is veel meer dan Manpower vooraf verwachtte. “We zijn er trots op dat we onze doelstelling van 130 geplaatste kandidaten in het eerste jaar ruim overtroffen,” zegt Bas van Sprundel, Manager Manpower Talent Academy. “De zeer sterk gestegen vraag naar gecertificeerde chauffeurs heeft daar zeker mee te maken.”

Training aangepast aan werkgever

Op de MLA worden kandidaten met 8 man bij elkaar geplaatst voor een opleiding van één tot vier dagen. De training bestaat uit praktijk en theorie. De theorie wordt met e-learning aangeleerd en getoetst. Voor de praktijklessen krijgen de kandidaten een eigen truck ter beschikking, die ze meerdere trainingsdagen gebruiken. “Dat is vrij uniek vergeleken bij andere opleidingscentra,” zegt Van Sprundel.  “Al tijdens de training maken de chauffeurs kennis met de processen en soms ook goederen van het bedrijf waar ze voor gaan werken. Zo zijn de chauffeurs snel volledig klaar voor hun werk.”

Logistieke hotspots

De twee Manpower Logistics Academy’s in Hillegom en Eindhoven bedienen samen negen van de tien logistieke hotspots in Nederland. Eindhoven richt zich op de logistieke hotspots  West-Brabant, Tilburg-Waalwijk en Venlo-Venray. Met de MLA in Hillegom worden ook de andere grote hotspots, zoals Schiphol en Utrecht-Nieuwegein-Vianen van personeel voorzien.
Van Sprundel: “Door het groeiende aandeel van e-commerce is het aantal distributiecentra in Nederland explosief gegroeid. De behoefte aan gekwalificeerd personeel groeide net zo hard. Met onze centra in Eindhoven en Hillegom bereiken we alle kandidaten en opdrachtgevers binnen één uur reisafstand van één van deze belangrijke hotspots.”

Tags:

Chauffeurs, Eindhoven, Groei, Heftruck, Hillegom, Logistieke hotspots, Manpower, Opleiding, Pallettruck, Personeel, Reach truck, Training

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.