STILL completeert assortiment met EXH-S 20/25 en EXD-S 20

Snel, betrouwbaar en nu nog veiliger

STILL heeft zijn productportfolio uitgebreid en levert de EXH-serie laagheffende pallettrucks en EXD-serie dubbelheffende pallettrucks nu ook met een vast staplatform. Het vaste platform op de nieuwe EXH-S en EXD-S modellen biedt een comfortabele en gemakkelijke werkplek met een zeer goede allround bescherming. Vooral wanneer de ruimte op laadplatforms of in een vrachtwagen beperkt is, is het een groot voordeel dat de werkplek een stevig frame heeft, zonder de compacte maatvoering van de truck te beïnvloeden. Alle carrosseriedelen blijven binnen de contouren van de truck, waardoor een hoge veiligheid altijd en overal gewaarborgd is.

Met een draagvermogen van 2.500 kg en een topsnelheid van 14 km/u is de EXH-S 20/25 een snelle en betrouwbare partner in de dagelijkse praktijk.

Het staplatform van de twee nieuwe STILL-modellen is verkrijgbaar in drie varianten: met op- en afstap aan de achterzijde voor frequente inzet op het laadperron, met op- en afstap aan de zijkant voor langere transportafstanden, en met een rugleuning voor wanneer orderpicking centraal staat. Alle drie de varianten hebben een luchtgeveerd staplatform dat de rug van de bestuurder ook onder zware inzetomstandigheden beschermt. Het systeem vermindert lichaamstrillingen tot 40% en bestuurders kunnen de vering naar eigen behoefte of lichaamsgewicht instellen. Optioneel is een geïntegreerde luchtcompressor verkrijgbaar, om de instelling eenvoudig met één druk op de knop mogelijk te maken. Dit verlicht de fysieke belasting, met name wanneer bestuurders vaak wisselen, tijdens lange diensten of bij frequente bewegingen op de laadklep. Ook bij het opstappen biedt het platform maximaal comfort, dankzij de zeer lage opstaphoogte. Zeker wanneer er veelvuldig op- en afgestapt wordt, bijvoorbeeld tijdens het orderverzamelen, is dit een groot voordeel.

Het in hoogte verstelbare STILL Easy Drive stuur verhoogt eveneens het comfort. Het stuurwiel kan met slechts één hand worden bediend – door zowel links- als rechtshandige bestuurders. De STILL Easy Drive tuimelschakelaars garanderen een fijngevoelige, veilige bediening van de heffunctie. Ook een gelijktijdige bediening van rij-, hef- en stuurfuncties is mogelijk – zonder de greep te hoeven veranderen. Een optionele voetsensor, beschikbaar voor de truckvariant met instap aan de achterzijde, biedt een extra veiligheidsniveau. De sensor detecteert of de voeten van de bestuurder binnen de contouren van de truck zijn. Is dat niet het geval, dan verlaagt de truck automatisch zijn snelheid.

Geen lastige keuze

Beide duurlopers kunnen indien nodig ‘de klok rond’ worden ingezet. De optionele, onderhoudsvrije Li-Ion-technologie maakt het tussentijds laden van zowel de EXH-S 20/25 als de EXD-S 20 via kleine, decentrale laadstations eenvoudig – zelfs tijdens koffiepauzes en korte werkpauzes. Indien gewenst kan de truck ook worden uitgerust met een ingebouwde lader en via ieder normaal stopcontact worden geladen.

De trucks kunnen ook worden uitgevoerd voor zijdelingse batterijwissel. De accu wordt hiervoor op rollen gemonteerd, zodat deze eenvoudig en veilig zijdelings kan worden verwijderd. Zodra de accu ontgrendeld is, krijgt deze een eerste duwtje, waardoor het wisselen aanzienlijk vereenvoudigd wordt en de rug van de bestuurder wordt ontzien.

Compact en snel

De EXD-S 20 kan flexibel worden ingezet in het warehouse: als een laagheffende pallettruck, met twee pallets die elk tot 1.000 kg wegen, of als hoogheffende pallettruck met een draagvermogen tot 1.200 kg.

Beide nieuwkomers zijn de slankste trucks op de markt, met een totale breedte van slechts 720 mm – en dus 80 mm smaller dan een europallet in de lengte. Hierdoor zijn ze bijzonder wendbaar in zelfs de meest krappe omgeving en bij uitstek geschikt voor inzet op een laadplatform. Tegelijkertijd zijn beide machines op dit moment bijna onverslaanbaar als het aankomt op handling prestaties. Krachtige rij- en hefmotoren geven de EXH-S 20/25 een draagvermogen tot 2.500 kg en een (optionele) topsnelheid van maar liefst 14 km/u. Hierdoor kan de ‘sprinter’ onder de pallettrucks alle taken betrouwbaar en snel uitvoeren. De 5-wielaandrijving garandeert een optimale tractie en een hoge zijdelingse stabiliteit, zelfs op oneffen vloeren.

De EXD-S 20 dubbelstapelaar is een echte 3-in-1 allrounder: tot 2.000 kg als laagheffende pallettruck, twee pallets van elk 1.000 kg in dubbelheffende uitvoering, of een draagvermogen tot 1.200 kg bij gebruik als hoogheffende pallettruck. En dit alles met een maximumsnelheid van 10 km/u. De STILL Dynamic Drive Control-functie past die maximumsnelheid automatisch aan het gewicht van de last en de hefhoogte aan. Hierdoor kan de EXD-S 20 met maximale veiligheid de hoogste omslagprestaties bereiken. Hefhoogtes tot 2.424 mm worden gemakkelijk bereikt. Gedempte steunrollen zorgen ervoor dat de truck nooit van zijn pad afwijkt, ook niet op onregelmatige vloeren.

Dankzij het standaard Blue-Q-energiebesparingsprogramma en het lage energieverbruik, racen de nieuwkomers ook naar de top in energiezuinigheid. Een maximale inzetbaarheid is gegarandeerd.

Tags:

Elektrische pallettruck, Elektropallettruck, Intralogistiek, Pallettruck, Palletwagen, Still, Still Benelux, Still EXD-S, Still EXD-S 20, Still EXH-S, Still EXH-S 20/25

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.