Nieuwe Hyster Tugger Train verbetert efficiency productielijn

 

Hyster heeft een flexibel, modulair systeem ontwikkeld voor inzet bij productietoepassingen die werken volgens het Just-in-Time concept.  Deze Tugger Train wordt door Hyster elektrotrekkers uit LO5.0T of LO7.0T series gesleept en zorgt ervoor dat ladingen met diverse trolleys efficiënt van en naar de productielijn worden vervoerd.  

Het toevoerproces voor productielijnen verandert, enerzijds om ruimte te besparen, anderzijds om de productiviteit te verhogen. Steeds vaker worden er geen volle pallets aangeleverd, maar wordt er gewerkt volgens het zogeheten ‘Milk Run’ concept. Kleinere hoeveelheden worden Just-in-Time afgeleverd, terwijl lege ladingdragers tegelijkertijd worden opgehaald op de werkstations. Met het nieuwe systeem hoopt Hyster de groeiende vraag te beantwoorden naar robuuste, betrouwbare oplossingen voor een efficiëntere belevering van productielijnen.

Ruime keuze in trolleys

Het Tugger Train systeem van Hyster biedt flexibiliteit dankzij de keuze uit trolleys, die specifiek afgestemd zijn op diverse inzetomstandigheden. Bijvoorbeeld op de producten die aan de productielijn worden verwerkt, op het gewicht van de lading, of op het type container waarin die lading wordt getransporteerd.
De SLC Shelf Trolley is bijvoorbeeld naar keuze leverbaar zonder schappen, met een draadkooi, met schuin geplaatste schappen of met een veilige afsluiting door middel van rolluiken. Daarnaast zijn er twee verschillende modellen met vier schappen verkrijgbaar.  Andere opties zijn onder meer de Platform Trolley, die in vier palletvariaties leverbaar en volledig stapelbaar is, met de mogelijkheid om aan beide kanten te laden en te lossen.
De Gantry Trolley heeft een elektrische heffunctie, kan aan twee kanten worden beladen en kan met een transportdolly worden gebruikt. De Cargo Liner met taxitrolley kan twee of drie opslaglocaties voor SLC-dolly’s  hebben en ook aan twee kanten worden beladen.

Totaaloplossing of stand-alone

Alle varianten kunnen worden gesleept met Hyster elektrotrekkers uit de LO5.0T of  LO7.0T serie, met trekvermogens van respectievelijk 5 of 7 ton. De trekkers zijn geschikt voor zware werkomstandigheden, met onder andere een kooiconstructie van gelast staal voor betrouwbaarheid en duurzaamheid op de lange termijn.
De instelbare prestatie-instellingen en compatibiliteit met diverse soorten koppelingen zorgen ook dat de trekkers aan de meest uiteenlopende toepassingseisen kunnen worden aangepast. Het Hyster Tugger Train systeem kan met een Hysterelektrotrekker als totaaloplossing worden geleverd, maar is ook verkrijgbaar als stand-alone systeem.

Tags:

Bevoorrading, Elektrotrekker, Elektrotrekkers, Heffiq, Hyster, Intralogistiek, Just-in-Time, Productielogistiek, Trekkers, Tugger Train

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.