Pyroban bevestigt ATEX-ondersteuning voor alle merken heftrucks

Om aan de vraag vanuit de branche te voldoen, biedt Pyroban technische ondersteuning voor alle ATEX-vorkheftrucks, ongeacht het merk.

ATEX is het juridische kader voor het beheersen van omgevingen met explosiegevaar en voor normen voor apparatuur en de beschermende systemen die daarvoor worden gebruikt. “Echter niet alle bedrijven die explosiebeschermingsconversies bieden, beschikken over de infrastructuur om doorlopende ondersteuning en service te bieden voor apparatuur die wordt gebruikt in een typische gevaarlijke omgeving”, stelt Darren Boiling, Group After Sales Manager bij Pyroban. “Om ervoor te zorgen dat de veiligheid wordt gehandhaafd en er zo min mogelijk downtime is, bieden wij voor alle merken de juiste technische ondersteuning.”

Vorkheftrucks en andere materiaalverwerkingsapparaten die wordt  gebruikt in een omgeving met mogelijk explosiegevaar moeten worden geconverteerd en op juiste wijze worden onderhouden, zodat ze geen ontstekingsbron vormen én voldoen aan de ATEX-richtlijnen. Deze zijn van toepassing op vele situaties, onder andere in productie, chemicaliën, logistiek, laksoorten, farmaceutica, afvalbeheer en verwerking van eten en drinken.

Al het onderhoud, gepland en ongepland, aan trucks met explosiebescherming moet worden uitgevoerd door een specialist met uitgebreide kennis van explosiebescherming. De gespecialiseerde technici van Pyroban beschikken over de vaardigheden en kennis die nodig zijn om alle soorten Ex-trucks te repareren. Ze kunnen indien nodig ook reparaties uitvoeren aan systemen van andere conversiebedrijven. Als trucks met andere Ex-systemen zijn voorzien van technologie die niet meer voldoet aan de nieuwste normen, kan de leverancier ook advies bieden over de beste explosiebeschermingsoplossingen om apparatuur weer te updaten.

Pyroban converteert de meeste soorten en merken vorkheftrucks en materiaalverwerkingsapparatuur en biedt wereldwijd technische ondersteuning. Opgeleide technici kunnen locaties overal ter wereld bezoeken om problemen op te lossen en de veiligheid te handhaven in omgevingen met mogelijk explosiegevaar. Boiling: “Het is ons doel om mensen, locaties en apparatuur in omgevingen met mogelijk explosiegevaar te beschermen, of ze nu apparatuur gebruiken die door Pyroban geconverteerd is of niet.”

Tags:

ATEX, Ex-truck, Ex-trucks, Explosiebeveiliging, Pyroban

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.