Royal Reesink wil Lalesse Europe overnemen

Royal Reesink heeft principeovereenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in het kapitaal van Lalesse Europe. Lalesse is één van de toonaangevende aanbieders van magazijnkranen en complete magazijnsystemen. Het management van Lalesse zal aanblijven en samen met Royal Reesink doorbouwen aan verdere groei van de onderneming.

De overname past uitstekend in de visie van Royal Reesink, waarin de divisie Reesink Material Handling Equipment verder zal worden uitgebreid met aanpalende activiteiten op het gebied van integrated system solutions in geautomatiseerde warehouses. Tot de divisie Reesink Material Handling Equipment behoren reeds Motrac Intern Transport in Almere, Motrac Handling&Cleaning te Antwerpen (B) en Pelzer Fördertechniek uit Kerpen (D).

Lalesse, opgericht in 1970 en gevestigd in Duiven, richt zich met 45 medewerkers op het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van magazijnkranen, alsmede software voor de besturing van de kranen en/of gehele warehouses. Daarnaast is Lalesse dealer voor de Benelux voor het AutoStore systeem van Hatteland Logistics, een magazijnsysteem voor compacte opslag en handling van kleingoed.

Nog deze maand start het boekenonderzoek. Naar verwachting wordt de transactie begin 2017 afgerond.

Tags:

Lalesse, Lalesse Europe, Magazijnkranen, Magazijnsystemen, Motrac Intern Transport, MotracLinde, Reesink

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.