Beumer presenteert nieuwe sorter serie

Beumer Group heeft haar nieuwste sorteerontwikkeling gepresenteerd: de BG Sorter. De nieuwe sorter familie is volgens de producent optimaal voorbereid op de uitdagingen van high performance sorteren en biedt de juiste versie voor elk type artikel. Dankzij een permanente communicatie met de dragers biedt het systeem een nauwkeurige en gecontroleerde sortering met maximale flexibiliteit. Contactloze energie- en datatransmissie reduceren zowel onderhoudskosten als slijtage.

De BG Sorter CB (cross belt) is geschikt voor het sorteren van alle onder andere pakketten of goederen in zakken. Het zogenaamde “full cross belt design” garandeert dat de maximale bandbreedte beschikbaar is. Er is dus meer bruikbaar bandoppervlak, waardoor een brede mix van goederen eenvoudig en veilig kan worden gesorteerd. Het risico dat producten tussen de banden komen is verkleind.
De E-Tray versie (tilt tray) biedt eveneens voordelen. Een verbeterd ontwerp voorkomt dat goederen tussen de trays blijven hangen, waardoor botsingen en stilstand worden voorkomen.

Draadloze real-time communicatie

De BG Sorter van de Beumer Groep combineert ervaring en voordelen van de beproefde tilt-tray en cross-belt sorteerfamilies.

De nieuwe sorter serie is gebaseerd op beproefde technologieën en biedt onder meer een stalen frame en een contactloze energievoorziening. Onderhoudskosten en slijtage worden hierdoor geminimaliseerd. Bovendien wordt het stof dat bij het gebruik van rijdraden vrijkomt, vermeden. Een constante draadloze communicatie op WiFi-basis maakt real-time datatransmissie mogelijk.

Innovatieve kinematica

De BG Sorter beschikt over een innovatief en gepatenteerd sledesysteem dat enerzijds gereduceerde bochtradiussen mogelijk maakt en anderzijds trillingen reduceert.
De sorter is verder voorzien van speciaal ontwikkelde draagwielen die groter zijn dan die van vergelijkbare sorteersystemen. De wielen minimaliseren de rolweerstand, wat resulteert in een lager energieverbruik en zorgt voor een lagere geluidsemissie en een soepeler rijgedrag.

Energie-efficiënte aandrijving

Het sorteren verloopt uiterst nauwkeurig bij verschillende sorteersnelheden.

De serie is leverbaar met het beproefde OptiDrive systeem, gebaseerd op servoaandrijvingen, of met de contactloze lineaire synchroonmotor (LSM). Beide aandrijfsystemen verlagen het energieverbruik en de CO2-uitstoot.
Het gepatenteerde OptiDrive verhoogt de efficiëntie tot 85 procent en verlengt de levensduur van de aandrijfwielen, stelt Beumer. Het voordeel van de energiezuinige LSM is dat het contact tussen bewegende delen wordt geëlimineerd, wat zorgt voor minimale slijtage zonder dat dit ten koste gaat van snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid.

CB verhoogt capaciteit en veiligheid

De BG Sorter CB bereikt hoge doorloopsnelheden met een snelheid tot drie meter per seconde. Het draagvermogen is 50 kilogram per band. Afhankelijk van de doorvoer en de productmix kan Beumer het systeem configureren met één band per drager of met twee of drie banden. Zo kunnen klanten een breed scala aan producten sorteren, met afmetingen tot 1.500 x 1.000 mm.

Het “gesloten dek” vult de ruimte tussen de afzonderlijke trays en voorkomt dat producten tussen de trays blijven hangen.

De configuratie met meerdere banden, vooral bij verschillende productafmetingen, verhoogt de systeemcapaciteit – in vergelijking met conventionele sorters met slechts één band – aanzienlijk. Dankzij de maximale bandbreedte worden de artikelen bovendien veilig gepositioneerd en getransporteerd.

Minder stilstand

De BG Sorter ET is een tilt tray sorter, die goederen met een gewicht tot 60 kg kan transporteren en sorteren. Vastzittende items tussen de trays is een van de meest voorkomende oorzaken voor ongeplande stilstand bij dit sorter type. Beumer ontwikkelde een nieuw tray ontwerp om dit te voorkomen. Het zogenaamde “gesloten dek” vult de ruimte tussen de afzonderlijke trays en voorkomt dat voorwerpen tussen de trays blijven hangen. Deze functie vermindert stilstand en voorkomt mogelijke schade aan de sorter of de goederen.

Tags:

Beumer, Beumer Group, BG Sorter, Cross belt, Sorteerinstallatie, Sorteerinstallaties, Sorter, Sorters, Tilt tray

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.