Linde Material Handling neemt start-up Comnovo over

Linde Material Handling heeft de in Dortmund gevestigde start-up Comnovo overgenomen. Met de overname vergroot het bedrijf haar portfolio met extra veiligheidsoplossingen evenals innovatieve techniek op het gebied van positioneringsapparatuur voor voertuigen.

Linde Material Handling biedt al een verscheidenheid aan ondersteuningssystemen voor heftruckbestuurders, die actief optreden als ‘intelligente passagier’, om ongevallen te voorkomen. Met de overname van de innovatieve jonge onderneming breidt de fabrikant nu zijn veiligheidsportfolio verder uit. Start-up Comnovo heeft een innovatief positioneringssysteem ontwikkeld: het werkt op basis van ultrabroadbandtechnologie en waarschuwt door middel van signalen en trillingen personen voor naderende voertuigen. Het bijzondere is dat het systeem dankzij een hoge frequentie van ten minste vier gigahertz door pallets, roldeuren en zelfs muren heen kan ‘kijken’, tot op een nauwkeurigheid van tien centimeter.

“Linde MH’s efficiënte distributienetwerk is ongekend in deze sector. Beide partijen zullen geheel nieuwe mogelijkheden voor productontwikkeling en marktpenetratie kunnen benutten”, reageert Comnovo-verkoopdirecteur Ron Winkler op de overname. Andreas Krinninger, voorzitter van de directie bij Linde Material Handling, voegt toe: “Als partner die materiaalstroomoplossingen biedt aan onze klanten, hechten we groot belang aan de vraag hoe we passieve en actieve veiligheid in het gebruik van heftrucks kunnen vergroten. In Comnovo hebben we een dynamische en creatieve partner gevonden, met een innovatief technologisch portfolio. Samen zullen we Linde’s assortiment aan ondersteuningssystemen vergroten en ze op systematische wijze door ontwikkelen voor onze klanten.

Tags:

Comnovo, Intralogistiek, Linde Material Handling, Veiligheid

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.