• Ergonomische heftruckstoel

Primeur voor Trône Seating: ‘Best in Intralogistics’

Als eerste Nederlandse bedrijf ontving Trône Seating het keurmerk ‘Best in Intralogistics’. Het certificaat werd vorig jaar geïntroduceerd als beloning voor de hoge mate van innovatie van de genomineerde trucks en oplossingen die de IFOY-testprocedure succesvol hebben afgerond. Alleen innovaties, die het certificaat dragen, zijn geslaagd voor de driedelige IFOY Audit.

Het eerste deel van de IFOY Audit is de wetenschappelijke IFOY Innovation Check. Het tweede deel bevat de praktijkgerichte IFOY Test. En als derde worden de genomineerde oplossingen aan de tand gevoeld door de 29 juryleden en hun adviseurs.
Trône Seating ontving het certificaat voor de Trône Memorystoel, die het bedrijf introduceerde tijdens de CeMAT 2018. De Trône is ’s wereld eerste volledig elektrisch instelbare heftruckstoel mét geheugen.

Actieve bijdrage

Trône heftruckstoel met geheugen

De elektrische verstelling regel je middels intuïtieve knopbediening; De geheugenkeuze is zowel mogelijk via knopdruk als Bluetooth of koppeling aan de elektronische activatie van de heftruck via pincode, persoonlijke toegangspas of transponder.

Zeker wanneer een heftruck meerdere gebruikers kent, schiet het correct instellen van de stoel er in de praktijk vaak bij in. Dit verhoogt de kans op fysieke klachten en kan resulteren in onnodig en kostbaar ziekteverzuim.
De volledig nieuw ontwikkelde Trône heftruckstoel voorkomt dit en draagt actief bij aan gezond en veilig werken. De ergonomisch en modern vormgegeven stoel is ontwikkeld conform de basisvereisten voor het werken met een vorkheftruck. De stoel biedt een lage rugleuning voor eenvoudig draaien/achteruitkijken, stabiele modulaire zijsteunen voor een goede zijsteun en rugleuning extra lendensteun.

Volledig elektrisch instelbaar

Bovendien beschikt de Trône over meerdere elektromotoren die via de intuïtieve knopbediening aan de zijkant van de stoel zijn te bedienen. Alle ergonomisch belangrijke posities zijn instelbaar, zoals vooruit/achteruit, neiging van de rugleuning, lengteverstelling van het zitvlak, neiging van het zitvlak en hoogteverstelling van de rugleuning, die is voorzien van een geïntegreerde lendensteun. De hoogteverstelling van de stoel wordt geregeld door de automatische luchtvering.

Uiteraard stemt de Trône zelf automatisch de juiste mate van schokdemping af op het lichaamsgewicht van de chauffeur, maar er is ook een semiautomatische demping leverbaar. De innovatieve stoel kan bovendien de voorkeuren van meerdere chauffeurs onthouden en ervoor zorgen dat de instellingen altijd correct zijn afgestemd op de wensen van de bestuurder.
De besturingssoftware kan worden uitgebreid met diverse unieke en nuttige functies die het gebruik van de stoel (rijtijd, service, trillingsbelasting), de bestuurder (gebruik, aanwezigheid, alertheid, rijgedrag), communicatie en traceerbaarheid koppelen aan de bestaande registratiesystemen van de bedrijven.

De Trône kan eenvoudig worden gemonteerd op een bestaande ophanging.

Tags:

Ergonomie, Ergonomisch zitten, Geheugenstoel, Heftruckstoel, IFOY 2019, IFOY Award, IFOY Awards 2019, IFOY Test Days, Intralogistiek, Trone, Trône Seating

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.