STILL zet benchmark met modernste aanbod orderverzameltrucks

Met de introductie van de OPX-serie en de nieuwe range MX-X hoogbouwtrucks heeft STILL haar gamma orderverzameltrucks opnieuw uitgebreid. In combinatie met de afgelopen jaar geïntroduceerde autonome iGo neo CX 20 en de begin dit jaar gelanceerde EK-X 10, vormen de nieuwkomers de jongste orderverzamelvloot in de markt. De trucks zijn stuk voor stuk uitgerust met talloze ingenieus ontworpen ergonomische verbeteringen en slimme assistentiesystemen, die het welzijn en werkplezier van de operator waarborgen. Want de mens staat centraal bij STILL.

Snelle, efficiënte magazijnprocessen zijn doorslaggevend voor het succes van logistieke bedrijven. Een sleutelrol is weggelegd voor het orderverzamelproces, aangezien dit bepalend is voor de klanttevredenheid. Een stijgende kostendruk, als gevolg van groeiende ordervolumes in onder meer e-logistics, kleinere orderregels per pick en een steeds groter wordende diversiteit aan producten zijn de belangrijkste uitdagingen tijdens dat orderverzamelen.

Feelgood-factor bepalend voor succes

“Met die kennis hebben we onze orderverzamelconcepten onder de loep gelegd en gekeken waar verdere optimalisatie mogelijk was”, vertelt Thomas A. Fischer, Managing Director van STILL voor verkoop, marketing en service. “De workflows van onze klanten zijn meegenomen in die analyse, om ervoor te zorgen dat – op de meest optimale wijze – aan werkelijk alle wensen en eisen van een moderne logistiek wordt voldaan. Bepalend is daarbij de feelgood-factor van de medewerkers. Zij zijn immers doorslaggevend voor de mate van efficiëntieverhoging tijdens het orderverzamelen.” Het resultaat is een echt vuurwerk van nieuwe orderverzamelproducten:

Perfecte combinatie prestaties en comfort

STILL’s nieuwe MX-X hoogbouwtruck combineert beduidend hogere prestaties met een energiebesparing van wel 25%.

De vernieuwde MX-X hoogbouwtruck heeft een hefcapaciteit van 1.500 kg en een hefhoogte tot ruim 18 meter. De cabine van de truck is verruimd en is nu de grootste in de markt, met maximale bewegingsruimte voor de operator. De nieuwe, intuïtieve bediening is geheel in hoogte instelbaar en voorzien van een LED display. Vergeleken met het voorgaande model zijn de prestaties beduidend hoger. Een maximale rijsnelheid van 14 km/h, uniek in de markt, en hogere hef- en daalsnelheden maken een hogere productiviteit tegen lagere operationele kosten mogelijk. De hogere prestaties zijn mede mogelijk dankzij de Actieve Last Stabilisatie (ALS). Dit systeem, eerder door STILL geïntroduceerd op de FM-X reachtruck serie, reduceert mastbewegingen op grotere hefhoogtes. Ondanks de hogere prestaties wist STILL het energieverbruik met 25% te reduceren.

Allrounders met inspirerende dynamiek

De OPX-serie met capaciteiten van 1,2 tot 2,5 ton telt in totaal negen orderpick modellen en biedt zo voor elke inzet de perfecte orderverzameloplossing.

STILL’s OPX horizontale orderpickers zijn allround talenten die hun kracht laten zien in talloze inzetsituaties waar lange afstanden worden afgelegd, en hoge prestaties en een maximale efficiency zijn vereist. De nieuwe serie telt maar liefst negen modellen, met vermogens van 1,2 tot 2,5 ton. Met batterijcapaciteiten tot 620 Ah en een rijsnelheid van maximaal 14 km/h zijn deze wendbare orderpickers ideaal voor elke meerploegen inzet. De OPX-serie blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en biedt diverse USP’s, waaronder een pneumatisch geveerde bestuurdersplek, een 5-wielaandrijving voor optimale tractie, het nieuwe STILL EASY Drive stuurwiel en STILL Easy Move. STILL Easy Move maakt een intuïtieve bediening en nauwkeurig manoeuvreren van de truck mogelijk. Het systeem garandeert de hoogste veiligheid en efficiency tijdens het orderpicken.

Nieuwe dimensie in orderverzamelen

Dankzij zijn uiterst compacte afmetingen en grote flexibiliteit bewijst de verticale orderverzamelaar EK-X10 zijn bekwaamheid zowel in brede als in smalle gangpaden.

Dankzij zijn uiterst compacte afmetingen en grote flexibiliteit bewijst de verticale orderverzamelaar EK-X10 zijn bekwaamheid zowel in brede als in smalle gangpaden. Met laadcapaciteiten tot 1.000 kg, een maximale rijsnelheid tot 10 km/h en hefsnelheden tot 0,32 m/s, verzekert deze snelle magazijnhulp een efficiënte handling in tal van inzetsituaties. De EK-X 10 haalt hefhoogtes tot 6.350 m en biedt de operator een riante, schokabsorberende werkplek met zeer grote bewegingsvrijheid en een ergonomische bediening. Wie nog hoger wil, kan zich wenden tot de grote broer van het gezin, de EK-X; met hefhoogtes tot 12 m, rijsnelheden van 13 km/h en hefsnelheden tot 0,4 m/s.

Interactief teamwerk mens en machine

De STILL iGO neo CX 20 – interactief teamwerk tussen mens en machine.

Met de innovatieve iGo neo CX 20 doorbrak STILL de barrière van een puur geautomatiseerde truck naar een heuse teamspeler die rekening houdt met mens en inzetsituatie. Op intelligente wijze herkent de autonome orderverzameltruck de omgeving en zijn unieke operator, die letterlijk op de voet wordt gevolgd. Omdat de iGo neo CX 20 het rijden en sturen van de operator overneemt, kan deze zich volledig concentreren op het orderverzamelen en raakt minder snel vermoeid. Dit vermindert het aantal pickfouten en verhoogt de prestaties aanzienlijk. Onafhankelijke testen toonden aan dat de tijdsbesparing kan oplopen tot ruim 30 procent.

‘Ongeëvenaard en meest moderne aanbod’

Voor Fischer is de conclusie duidelijk: “We kunnen niet alleen met recht claimen dat we de jongste en modernste orderverzamelvloot in de markt hebben. STILL biedt haar klanten bovendien een ongeëvenaard groot en gevarieerd aanbod, met voor elke inzet de juiste truck en een maximaal gebruiksgemak en comfort. Want alleen als er moeiteloos wordt gewerkt, kunnen gedurende de gehele shift consequent hoge prestaties worden gerealiseerd.”

Tags:

Intern transport, Intralogistiek, Orderpicken, Orderpicking, Orderverzamelen, Orderverzameltrucks, Still, Still Benelux

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.