KION Group en EP Equipment sluiten strategisch partnership

De KION Group heeft een minderheidsbelang verworven in de toonaangevende Chinese producent EP Equipment om zijn aanbod uit te breiden op de snelgroeiende markt voor magazijntrucks op instapniveau. Het exclusieve partnerschap richt zich op gezamenlijke productontwikkeling en synergieën in de supply chain. Doel is te profiteren van de groei op de wereldmarkt.

Donderdag ondertekende de KION-groep een overeenkomst in Anji, China, om een minderheidsbelang in EP Equipment te verwerven. De samenwerking breidt het productaanbod van KION uit in het segment voor lichte warehouse trucks op instapniveau, zowel in China als wereldwijd. Het partnerschap zal zich richten op gezamenlijke productontwikkeling en synergiën in de supply chain en zal naar verwachting beide partijen concurrerender maken in termen van hun productaanbod. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting in de loop van 2018 worden afgerond.

Breder scala bieden

“We zijn verheugd dat we dit strategische partnerschap met EP Equipment kunnen aangaan. Het zal ons in staat stellen ons productaanbod uit te breiden tot een veel breder scala aan klanten “, aldus de CEO van de KION Group, Gordon Riske, bij de ondertekening van de overeenkomst. De samenwerking zal onze positie in de snelgroeiende markt van magazijnapparatuur verder versterken”.
“Dit is een historisch moment voor EP Equipment,” zei He Jinhui, bestuursvoorzitter van EP Equipment. Ik kijk uit naar ons nieuwe partnerschap met de KION Groep, dat ons in staat zal stellen elkaars sterke punten te benutten en te profiteren van marktkansen in China en over de hele wereld.”

Sterke groei

“EP Equipment is gestaag gegroeid in China en wereldwijd, met name in het magazijnsegment op instapniveau, dankzij de sterke klantgerichtheid en het innovatieve en concurrerende productassortiment “, aldus Quek Ching Pong, lid van de directie van de KION Group en Chief Asia Pacific Officer. “Door dit partnerschap aan te gaan met EP Equipment zal KION zijn positie als toonaangevende leverancier van elektrische apparatuur voor materiaalbehandeling verder versterken.”

Prominent aanwezig

He Jinhui richtte in 1999 EP Equipment op. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.000 mensen in dienst en is vooral prominent aanwezig op de Chinese en Amerikaanse markten. In 2017 verscheept EP Equipment ruim 50.000 eenheden, meer dan ooit tevoren. De Chinese markt is de grootste en belangrijkste markt voor industriële trucks en groeide in de eerste negen maanden van 2017 met 40 procent. Magazijntrucks waren een belangrijke factor in deze groei, waarbij de lichte trucks op instapniveau een bijzonder belangrijke rol speelden in dit segment. Dit wordt gedreven door de trend naar meer mechanisatie en upgrading van apparatuur.
In 2009 kocht EP Equipment een meerderheidsbelang in Big Joe Forklifts, een Amerikaanse producent van magazijntrucks met diepgaande expertise op het gebied van kwaliteitsproductie, after-market support en productaanpassing. In de afgelopen jaren breidde EP zijn productlijn uit met pallettrucks, trekkers en orderverzamelaars. Innovatie blijft de kenmerkende kracht van het bedrijf die, in combinatie met een voorbeeldige aftermarket-ondersteuning en klantenservice van wereldklasse, het bedrijf in staat heeft gesteld om 50.000 verkochte eenheden per jaar te realiseren in 2017 en minstens 20 procent groei per jaar gedurende de afgelopen acht jaar.

Tags:

EP, EP Equipment, Intralogistiek, KION, KION Group

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.